Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb za SP

Hrvatska 'milimetar' od potvrde mjesta u drugoj jakosnoj skupini: Evo što je očekuje

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
07.02.2022.
u 13:10

Hrvatskoj će u dvije utakmice protiv Slovenije i Bugarske trebati jedan remi da i matematički bude sigurna, neovisno o tome kako će igrati glavni konkurenti Švedska (17. na ljestvici) i Senegal (18.).

Ždrijeb skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će se krajem godine igrati u Kataru, bit će održan 1. travnja 2022. 

Hrvatska reprezentacija prije toga na Bliskom istoku odigrat će dvije prijateljske utakmice – 26. ožujka sa Slovenijom, a tri dana potom s Bugarskom. Ishod tih utakmica utjecat će na to u kojoj će Hrvatska jakosnoj skupini biti na ždrijebu.

Dalićeva momčad zauzima 15. mjesto na Fifinoj ljestvici te prema tome trenutačno pripada drugoj jakosnoj skupini. A nakon završetka Afričkog kupa nacija te posljednjih rezultata u južnoafričkim kvalifikacijama ispadanje Hrvatske iz spomenute jakosne skupine bila bi prava senzacija.

Naime, kako je precizno izračunao profesor Tomislav Globan s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatskoj će u dvije utakmice protiv Slovenije i Bugarske trebati jedan remi da i matematički bude sigurna, neovisno o tome kako će igrati glavni konkurenti Švedska (17. na ljestvici) i Senegal (18.).

Švedskoj, da bi se ugurala ispred Hrvatske, uz dva naša poraza, treba i pobjeda nad Češkom u polufinalu play-offa u Solni 24. ožujka te potom pobjeda u finalu nad boljim iz dvoboja Rusije i Poljske. Senegal ima još dvije utakmice doigravanja za odlazak na SP protiv Egipta.

Da se danas održava ždrijeb za SP, jakosne skupine izgledale bi ovako:

1. skupina: Katar (domaćin), Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Italija, Španjolska

2. skupina: Danska, Nizozemska, Njemačka, Meksiko, SAD, Švicarska, Hrvatska, Urugvaj

3. skupina: Švedska, Senegal, Wales, Iran, Peru, Japan, Srbija, Maroko

4. skupina: Južna Koreja, Nigerija, Kanada, Tunis, Kamerun, Ekvador, Saudijska Arabija, Panama.

Video – Luka Modrić za VL: Dali ste mi novi motiv, a svoj glas dao bih Zvoni Bobanu

Komentara 2

BI
billynik
13:51 07.02.2022.

I opet ovisimo o nekome drugom ali kad čitaš naše medije Dalic je sjajan jer eto ipak s mi se plasirali u Katar. Što je svjetskom viceprvaku plasman križ iglene ušice na sv prvenstvo neki uspjeh?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije